Vive la France!

Mat och dryck

med fransk anda

Det franska köket på Rosersberg

Det franska köket togs till Rosersbergs slott redan i början av 1800-talet av Karl XIV Johan och hans hustru Desideria. Rosersberg var ett lust- och sommarslott där stort fokus låg på förstklassig mat. Det finns många historier och recept från den tiden – ingen red hungrig från en tillställning på Rosersberg. Råvaror som inte gick att få tag på i Sverige skickades till slottet med bud från Frankrike och kockar från de bästa krogarna i Paris hämtades hit. Våra influenser och idéer idag hämtar vi både från slottets kungliga historia och det mer moderna franska köket men också från det gamla franska bondköket med grovt bröd, ost, smör, cassoulet, tarte flambé och Coc Au Vin. Vinerna, brödet och osten är hörnstenar som på ett självklart sätt samsas med rätterna vid en måltid i Frankrike, så även på Rosersbergs slottshotell. Hela vår restaurang är KRAV-märkt.

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

Fest- och bröllopsmenyer

Storslagna företagsfester, speciella familjehögtider och vackra bröllop. Oavsett tillställning här på Rosersbergs slottshotell finns flera menyer och paket att välja mellan. Har du specifika önskemål? Kontakta oss så hjälper vi dig att utforma kvällen precis som du vill ha den.

Smaka Öl bryggd i slottets källarvalv

KRAV-märkt restaurang

Vi kan stolt berätta att vår restaurang har blivit kravmärkt. Under senaste året har vår köksmästare Natasa Jansson arbetat hårt tillsammans med sitt team för att få KRAV-märkningen

”Vi vill bygga en hållbar verksamhet och då krävs det att vi tar ett bredare perspektiv, både inom och utom hotellets väggar. Vi tror att gästerna kommer uppskatta certifieringen då KRAV är ett starkt varumärke både nationellt och internationellt och ett varumärke som borgar för hög kvalitet samtidigt som det värnar om miljön och djurhållningen” säger vår hotelldirektör.

KRAV ger Rosersbergs Slottshotell en kontroll över de råvaror de använder, vilket ursprung råvarorna har och hur de har hanterats tidigare i processen. Något som gör att hotellets personal kan känna sig säkra på att det är bra mat som serveras.

”Vår kärlek till maten vill vi sprida till våra gäster och förståelsen för närproducerad bra mat. Vi har mycket gott samarbete med lokala mat-producenter” säger vår köksmästare Natasa Jansson.

Att satsa på KRAV-märkningen är viktigt för oss på Rosersbergs Slottshotell. Vi vill ta vårt ansvar för miljö- och klimatpåverkan och där är KRAV-certifieringen ett steg i rätt riktning.

Sov som en prins

Erbjudanden

Vårkonferens

Helpensionserbjudande från 1995kr/pp. Möten i vacker miljö när ni bokar er konferens på slottet.

Sommarmiddag

Sommarmiddag med kollegorna. Ha er sommarmiddag hos oss och mingla mellan salongen och ute på vår vackra terrass om vädret tillåter.

Vinterspecial

Helpensionserbjudande 1995kr/pp. Garanterad arbetsro! Vi ger er bra priser utan att tumma på kvalitén! Just nu specialpris på konferenser under jan-april.