Menyer på Rosersbergs Slottshotell
Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.
Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter. Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!
Slottets 3-rätters middagsmeny
LÖRDAG 3/5
Förrätt
Crudo på hamachi, havskräftsolja, broccoli & kärnmjölk
Crudo on hamachi, langoustine oil, broccoli & buttermilk
Dopff au Moulin Riesling Cuvee
Varmrätt
Tryffelfixerat kycklingbröst, veloute, rostad blomkålspuré, fiorna & sparris
Truffle-fixated chicken breast, veloute, roasted cauliflower purée, fias & asparagus
Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir
Dessert
“Toscakaka” salt kola, rabarber, mandel & vaniljbavaroise
”Tosca cake” salted caramel, rhubarb, almonds and vanilla bavaroise
Château Fontaine Sauternes
Vinpaket 425
Tillval
Selektion av ost
Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel,
Påverås gårdsmejeri blåmögel
Fikon & Knäcke
Pech-Latt Vin Doux Naturel EKO
Måndag, onsdag & fredag
Förrätt
Tartar på innanlår, ramslöksmajonnäs, gurka, rökt och gravad äggula
Beef tartare from inner thigh, wild garlic mayonnaise, cucumber, smoked and cured egg yolk
Parallèle 45 Blanc EKO Côtes-du-Rhône
Varmrätt
Torskrygg, pocherad vitsparris, velouté på vårörter, tapiocachips, blåmkålskräm
Cod loin, poached white asparagus, velouté of spring herbs, tapioca chips, blue cauliflower cream
Bourgogne Côte d`Or Pinot Noir
Dessert
Creme Brulee, varmt getostskum & saltrostad macadamia nöt
Creme Brulee, warm goat cheese foam & salt-roasted macadamia nut
Château Fontaine Sauternes
Vinpaket 425 kr
Tisdag, torsdag & lördag
Förrätt
Crudo på yellowtail, kombu, kärnmjölk, espelette & skaldjursolja, gurka, rättika
Crudo on yellowtail, kombu, buttermilk, espelette & seafood oil, cucumber, radish
Dopff au Moulin Riesling Cuvee
Varmrätt
Variation på vårlamm, råstekt grön sparris, grönärtspuré, vitvinssky, lökcrisp, chiliolja
Variation of spring lamb, pan-fried green asparagus, green pea purée, white wine jus, onion crisp, chili oil
Chateau La Guillaumette Bordeaux Merlot
Dessert
Tarte tatain, creme diplomat, marcona mandel
Tarte tatain, crème diplomat, marcona almond
Château Fontaine Sauternes
Vinpaket 425 kr
Selektion av ost
Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel, Påverås gårdsmejeri blåmögel
Fikon & knäcke
155 kr
Peach-Latt Vin Doux Naturell EKO
155 kr
Barnmeny
Barn över 12 år betalar fullt pris.
Köttbullar med gräddsås och lingon
RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag-Lördag, sittningar kl. 17.30 & 20.00
BARENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag 11.00-23.30
BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se
Erbjudanden

Nationaldag på slottet
Hur firar man nationaldagen på bästa vis? Med vår populära Matiné såklart! Vår franska tolkning av afternoon tea.

Midsommar på slottet
Firar midsommar i kunglig miljö! Njut av en härlig weekend på Rosersbergs slott i midsommar eller kom förbi på slottsfika.