Menyer

Menyer på Rosersbergs Slottshotell

Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.

Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter.  Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!

Slottets 3-rätters middagsmeny

LÖRDAG 3/5

 

Förrätt

Crudo på hamachi, havskräftsolja, broccoli & kärnmjölk

Crudo on hamachi, langoustine oil, broccoli & buttermilk

Dopff au Moulin Riesling Cuvee

Varmrätt

Tryffelfixerat kycklingbröst, veloute, rostad blomkålspuré, fiorna & sparris

Truffle-fixated chicken breast, veloute, roasted cauliflower purée, fias & asparagus

Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir

Dessert

“Toscakaka” salt kola, rabarber, mandel & vaniljbavaroise

”Tosca cake” salted caramel, rhubarb, almonds and vanilla bavaroise

Château Fontaine Sauternes

 

Vinpaket 425

 

Tillval

 

Selektion av ost

Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel,

Påverås gårdsmejeri blåmögel

Fikon & Knäcke

Pech-Latt Vin Doux Naturel EKO

Måndag, onsdag & fredag

Förrätt
Tartar på innanlår, ramslöksmajonnäs, gurka, rökt och gravad äggula
Beef tartare from inner thigh, wild garlic mayonnaise, cucumber, smoked and cured egg yolk

Parallèle 45 Blanc EKO Côtes-du-Rhône

Varmrätt
Torskrygg, pocherad vitsparris, velouté på vårörter, tapiocachips, blåmkålskräm
Cod loin, poached white asparagus, velouté of spring herbs, tapioca chips, blue cauliflower cream

Bourgogne Côte d`Or Pinot Noir

Dessert

Creme Brulee, varmt getostskum & saltrostad macadamia nöt

Creme Brulee, warm goat cheese foam & salt-roasted macadamia nut

Château Fontaine Sauternes

 

Vinpaket 425 kr

Tisdag, torsdag & lördag

Förrätt
Crudo på yellowtail, kombu, kärnmjölk, espelette & skaldjursolja, gurka, rättika
Crudo on yellowtail, kombu, buttermilk, espelette & seafood oil, cucumber, radish

Dopff au Moulin Riesling Cuvee

Varmrätt
Variation på vårlamm, råstekt grön sparris, grönärtspuré, vitvinssky, lökcrisp, chiliolja
Variation of spring lamb, pan-fried green asparagus, green pea purée, white wine jus, onion crisp, chili oil

Chateau La Guillaumette Bordeaux Merlot

Dessert

Tarte tatain, creme diplomat, marcona mandel

Tarte tatain, crème diplomat, marcona almond

Château Fontaine Sauternes

 

Vinpaket 425 kr

Selektion av ost

Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel, Påverås gårdsmejeri blåmögel
Fikon & knäcke

155 kr

Peach-Latt Vin Doux Naturell EKO

155 kr

Barnmeny

 Barn över 12 år betalar fullt pris.

Köttbullar med gräddsås och lingon

RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag-Lördag, sittningar kl. 17.30 & 20.00
BARENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag 11.00-23.30

BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

Erbjudanden

Nationaldag på slottet

Hur firar man nationaldagen på bästa vis? Med vår populära Matiné såklart! Vår franska tolkning av afternoon tea.

Midsommar på slottet

Firar midsommar i kunglig miljö! Njut av en härlig weekend på Rosersbergs slott i midsommar eller kom förbi på slottsfika.