Menyer

Menyer på Rosersbergs Slottshotell

Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.

Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter.  Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!

Trerättersmeny Januari 

Måndag, Onsdag & Fredag

 

Förrätt

Yuzu marinerad pilgrimsmussla, tomatbuljong, kålrabbi & gemsallad

Yuzu marinated scallop, tomato broth, kohlrabi & gem salad

 

Varmrätt

Ankbröst, tryffelsky, rotselleri, spetskål,

riven mousse på anklever & hasselnötter

Duck breast, truffle sauce, celeriac, pointed cabbage,

grated duck liver mousse & hazelnuts

 

Dessert

”Mille feuille” Jordärtskocksglass, chokladflarn, kola, miso,

marcona mandel & sesam

”Mille feuille” Jerusalem artichoke ice cream, chocolate flan, caramel, miso, marcona almonds & sesame

 

645kr (Boende 595kr)

Vinpaket tre rätter 445 kr

 

 

Trerättersmeny Januari 

Tisdag, Torsdag, Lördag

 

Förrätt

Tartar på viltkött, gravat & rökt andbröst & ankhollandaise

Tartar of venison, cured and smoked duck breast & duck hollandaise

 

Varmrätt

Skrei torsk, veloute, broccoli, fondant på kålrot & grillad purjolöksolja

Skrei Cod, veloute, broccoli, fondant on turnip and grilled leek oil

 

Dessert

Mandelkaka, rödbeta, svartvinbär & boveteglass

Almond cake, beetroot, blackcurrant & buckwheat ice cream

 

645kr (Boende 595kr)

Vinpaket tre rätter 445 kr

NYÅRSMENY

 

Mingel i salongen innan middagen 

 

Selektion av ostar, marmelader & knäcke

Selection of cheeses, marmalades & crisps

 

Trerätters middag uppe i matsalen

 

Förrätt

Hummer tartar, tartelette, picklade grönsaker, gös,

grillad gurka, smörad svensk dashi

Lobster tartare, tartelette, pickled vegetables, pike perch,

grilled cucumber, buttered Swedish dashi

Domaine des Grandes Perriéres Sancerre

 

Varmrätt

Ankbröst, tryffelsky med anklever, ankkrokett, rotselleri pure med svartvitlök, kålrabbiblommor

Duck breast, truffle sauce with duck liver, duck croquette, celeriac puree with black and white onion, kohlrabi flowers

Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir

 

Dessert

Champagnebavaroise, champagne curd, boveteflarn, rostad vitchokladglass

Champagne Bavaroise, champagne curd, buckwheat flarn, roasted white chocolate ice cream

Moulin Touchais 2004

 

Vinpaket tre rätter 545 kr

 

Vickning i salongen

 

Mini råbiff i sked, tryffel, riven gruyere

Västerbottenroyale, stenbitsrom, citron smetana

Bakad rödbeta, chevré kräm, kanderad valnöt

 

Mini raw steak in spoon, truffle, grated gruyere

Västerbotten Royale, sterlet roe, lemon smetana

Baked beetroot, chevre cream, candied walnut

RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag
Sittningar kl. 17:30-20:00

Julbordet 2025 serveras:
onsdag – lördag mellan 26/11 – 20/12
samt söndagarna 7/12 och 14/12

Sittning 17:30 eller 19:30
Söndagar 14.00

 

BARENS ÖPPETTIDER
Måndag- Lördag
11.00-23.30
Därefter stänger slottet för natten.

Variationer i öppettiderna kan förekomma under lågsäsong och lugna kvällar.

 

BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

Erbjudanden

Alla hjärtansdag

14 februari firar vi kärleken! Bjud med någon du tycker om på en romantisk getaway.

Tränings- och yogahelg

25-26 April - Välkommen att hänga med på en skön må bra-helg på Rosersbergs slottshotell.

Nyårsafton

Boka en nyårsafton att se fram emot! Ta med någon du tycker om och njut av god mat och ett lugnt och elegant nyårsfirande på ett kungligt slott.