Menyer på Rosersbergs Slottshotell
Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.
Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter. Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!
Måndag, Onsdag & Fredag
Trerättersmeny
Förrätt
Tataki på biff, variation på svamp,
jordärtskocksflarn & Avruga caviar
Tataki on steak, mushroom variation,
Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar
Varmrätt
Sotad sejrygg, skaldjursskum, pumpapuré med röd curry,
syltad pumpa, krispig potatis & furikake
Smoked pollack, seafood foam, pumpkin puree with red curry,
pickled pumpkin, crispy potatoes & furikake
Dessert
Nougatblondie, syltad citron, citron sorbet,
fransk maräng & rostad färskost
Nougat blondie, pickled lemon, lemon sorbet,
French meringue & toasted cream cheese
645kr (Boende 595kr)
Vinpaket tre rätter 445 kr
Måndag, Onsdag & Fredag
Femrättersmeny
Förrätt
Tataki på biff, variation på svamp,
jordärtskocksflarn & Avruga caviar
Tataki on steak, mushroom variation,
Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar
Mellanrätt
Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,
gurka, skaldjursvinaigrette
Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,
cucumber, seafood vinaigrette
Varmrätt
Sotad sejrygg, skaldjursskum, pumpapuré med röd curry,
syltad pumpa, krispig potatis & furikake
Smoked pollack, seafood foam, pumpkin puree with red curry,
pickled pumpkin, crispy potatoes & furikake
Ost
Smörstekt brioche, Sörmlandsädel, bovete-honung & mandel
Butter-fried brioche, Sörmlandsädel, buckwheat honey & almonds
Dessert
Nougatblondie, syltad citron, citron sorbet,
fransk maräng & rostad färskost
Nougat blondie, pickled lemon, lemon sorbet,
French meringue & toasted cream cheese
Vinpaket fem rätter 595 kr
Tisdag , Torsdag & Lördag
Trerättersmeny
Förrätt
Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,
gurka, skaldjursvinaigrette
Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,
cucumber, seafood vinaigrette
Varmrätt
Kryddstekt hjortfilé, långpepparsky, rostad gulbetspuré
smaksatt med Gammel Knas ost & thaibasilika
Spiced roasted venison fillet, long pepper sky,
roasted beetroot puree flavored
with Gammel Knas cheese & Thai basil
Dessert
Lingonsorbet, yoghurtmousse,
dulcey choklad & rågcrumble
Lingonberry sorbet, yogurt mousse,
dulcey chocolate & rye crumble
645kr (Boende 595kr)
Vinpaket tre rätter 445 kr
Tisdag , Torsdag & Lördag
Femrättersmeny
Förrätt
Tataki på biff, variation på svamp,
jordärtskocksflarn & Avruga caviar
Tataki on steak, mushroom variation,
Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar
Mellanrätt
Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,
gurka, skaldjursvinaigrette
Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,
cucumber, seafood vinaigrette
Varmrätt
Kryddstekt hjortfilé, långpepparsky, rostad gulbetspuré
smaksatt med Gammel Knas ost & thaibasilika
Spiced roasted venison fillet, long pepper sky,
roasted beetroot puree flavored
with Gammel Knas cheese & Thai basil
Ost
Smörstekt brioche, Sörmlandsädel, bovete-honung & mandel
Butter-fried brioche, Sörmlandsädel, buckwheat honey & almonds
Dessert
Lingonsorbet, yoghurtmousse,
dulcey choklad & rågcrumble
Lingonberry sorbet, yogurt mousse,
dulcey chocolate & rye crumble
Vinpaket fem rätter 595 kr
Selektion av ost
Smörstekt brioche, Sörmlands ädel, bovete-honung & mandel
85 kr
VILTHELG 8 NOVEMBER
Förrätt
Tartar på viltkött, gravat & rökt andbröst, zabayonne skum
Tartar on venison, cured and smoked duck breast, sabayonne foam
Mellanrätt
Petit choux au craquelin fylld med karamelliserad grädde, kryddstekt vildsvin, vinnigrette, syrad samt krispig svamp
Petit choux au craquelin filled with caramelized cream, spiced roasted wild boar, vinnigrette, sourdough and crispy mushrooms
Varmrätt
Helstekt hjortsadel, het rotselleripure, savojkålsdolme fylld med rilette på hjort, viltsky, krispig rotselleri
Roasted saddle of venison, hot celeriac puree, Savoy cabbage dolme filled with venison rilette, venison cheese, crispy celeriac
Ost
Friterad Wrångebäckeost, syrad Hjortron cremefraiche, friterad persilja(variant på friterad camambert)
Fried Wrångebäck cheese, soured cranberry creme fraiche, fried parsley (variation of fried camembert)
Dessert
Havtornssorbet, brownie, mjölkchoklad bavaroise, salt kola, chokladflarn, hasselnötter
Sea buckthorn sorbet, brownie, milk chocolate bavarois, salted caramel, chocolate flan, hazelnuts
Dryckespaket fem rätter 595
RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag
Sittningar kl. 17:30-20:00
BARENS ÖPPETTIDER
Måndag- Lördag
11.00-23.30
Därefter stänger slottet för natten.
Variationer i öppettiderna kan förekomma under lågsäsong och lugna kvällar.
BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se
Erbjudanden

Fars dag
9 November är det pappas dag - ge bort en upplevelse han sent kommer att glömma. Bjud honom på en brunch på slottet!

Vilthelg 8/11
När skogen bjuder på sina rikaste smaker välkomnar vi dig till en gastronomisk helg.

Nyårsafton
Boka en nyårsafton att se fram emot! Ta med någon du tycker om och njut av god mat och ett lugnt och elegant nyårsfirande på ett kungligt slott.