Menyer

Menyer på Rosersbergs Slottshotell

Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.

Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter.  Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!

Måndag, Onsdag & Fredag

Trerättersmeny

 

Förrätt

Tataki på biff, variation på svamp,

jordärtskocksflarn & Avruga caviar

Tataki on steak, mushroom variation,

Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar

 

Varmrätt

Sotad sejrygg, skaldjursskum, pumpapuré med röd curry,

syltad pumpa, krispig potatis & furikake

Smoked pollack, seafood foam, pumpkin puree with red curry,

pickled pumpkin, crispy potatoes & furikake

 

Dessert

Nougatblondie, syltad citron, citron sorbet,

fransk maräng & rostad färskost

Nougat blondie, pickled lemon, lemon sorbet,

French meringue & toasted cream cheese

 

645kr (Boende 595kr)

Vinpaket tre rätter 445 kr

 

 

 

 

Måndag, Onsdag & Fredag

Femrättersmeny

 

Förrätt

Tataki på biff, variation på svamp,

jordärtskocksflarn & Avruga caviar

Tataki on steak, mushroom variation,

Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar

 

Mellanrätt

Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,

gurka, skaldjursvinaigrette

Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,

cucumber, seafood vinaigrette

 

Varmrätt

Sotad sejrygg, skaldjursskum, pumpapuré med röd curry,

syltad pumpa, krispig potatis & furikake

Smoked pollack, seafood foam, pumpkin puree with red curry,

pickled pumpkin, crispy potatoes & furikake

 

Ost

Smörstekt brioche, Sörmlandsädel, bovete-honung & mandel

Butter-fried brioche, Sörmlandsädel, buckwheat honey & almonds

 

Dessert

Nougatblondie, syltad citron, citron sorbet,

fransk maräng & rostad färskost

Nougat blondie, pickled lemon, lemon sorbet,

French meringue & toasted cream cheese

 

Vinpaket fem rätter 595 kr

Tisdag , Torsdag & Lördag

Trerättersmeny

 

Förrätt

Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,

gurka, skaldjursvinaigrette

Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,

cucumber, seafood vinaigrette

 

Varmrätt

Kryddstekt hjortfilé, långpepparsky, rostad gulbetspuré

smaksatt med Gammel Knas ost & thaibasilika

Spiced roasted venison fillet, long pepper sky,

roasted beetroot puree flavored

with Gammel Knas cheese & Thai basil

 

Dessert

Lingonsorbet, yoghurtmousse,

dulcey choklad & rågcrumble

Lingonberry sorbet, yogurt mousse,

dulcey chocolate & rye crumble

 

645kr (Boende 595kr)

Vinpaket tre rätter 445 kr

 

 

 

Tisdag , Torsdag & Lördag

Femrättersmeny

 

Förrätt

Tataki på biff, variation på svamp,

jordärtskocksflarn & Avruga caviar

Tataki on steak, mushroom variation,

Jerusalem artichoke flan & Avruga caviar

 

Mellanrätt

Mousseline på krabba “Öjebyröra” på smörstekt brioche,

gurka, skaldjursvinaigrette

Mousseline on crab ”Öjebyröra” on butter-fried brioche,

cucumber, seafood vinaigrette

 

Varmrätt

Kryddstekt hjortfilé, långpepparsky, rostad gulbetspuré

smaksatt med Gammel Knas ost & thaibasilika

Spiced roasted venison fillet, long pepper sky,

roasted beetroot puree flavored

with Gammel Knas cheese & Thai basil

 

Ost

Smörstekt brioche, Sörmlandsädel, bovete-honung & mandel

Butter-fried brioche, Sörmlandsädel, buckwheat honey & almonds

 

Dessert

Lingonsorbet, yoghurtmousse,

dulcey choklad & rågcrumble

Lingonberry sorbet, yogurt mousse,

dulcey chocolate & rye crumble

 

Vinpaket fem rätter 595 kr

Selektion av ost

Smörstekt brioche, Sörmlands ädel, bovete-honung & mandel

85 kr

 

 

 

 

VILTHELG 8 NOVEMBER

 

Förrätt

Tartar på viltkött, gravat & rökt andbröst, zabayonne skum

Tartar on venison, cured and smoked duck breast, sabayonne foam

 

Mellanrätt

Petit choux au craquelin fylld med karamelliserad grädde, kryddstekt vildsvin, vinnigrette, syrad samt krispig svamp

Petit choux au craquelin filled with caramelized cream, spiced roasted wild boar, vinnigrette, sourdough and crispy mushrooms

 

Varmrätt

Helstekt hjortsadel, het rotselleripure, savojkålsdolme fylld med rilette på hjort, viltsky, krispig rotselleri

Roasted saddle of venison, hot celeriac puree, Savoy cabbage dolme filled with venison rilette, venison cheese, crispy celeriac

 

Ost

Friterad Wrångebäckeost, syrad Hjortron cremefraiche, friterad persilja(variant på friterad camambert)

Fried Wrångebäck cheese, soured cranberry creme fraiche, fried parsley (variation of fried camembert)

 

Dessert

Havtornssorbet, brownie, mjölkchoklad bavaroise, salt kola, chokladflarn, hasselnötter

Sea buckthorn sorbet, brownie, milk chocolate bavarois, salted caramel, chocolate flan, hazelnuts

 

 

Dryckespaket fem rätter 595

RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag
Sittningar kl. 17:30-20:00

BARENS ÖPPETTIDER
Måndag- Lördag
11.00-23.30
Därefter stänger slottet för natten.

Variationer i öppettiderna kan förekomma under lågsäsong och lugna kvällar.

 

BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

Erbjudanden

Fars dag

9 November är det pappas dag - ge bort en upplevelse han sent kommer att glömma. Bjud honom på en brunch på slottet!

Vilthelg 8/11

När skogen bjuder på sina rikaste smaker välkomnar vi dig till en gastronomisk helg.

Nyårsafton

Boka en nyårsafton att se fram emot! Ta med någon du tycker om och njut av god mat och ett lugnt och elegant nyårsfirande på ett kungligt slott.