Menyer på Rosersbergs Slottshotell
Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.
Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter. Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!
Trerättersmeny Januari
Måndag, Onsdag & Fredag
Förrätt
Yuzu marinerad pilgrimsmussla, tomatbuljong, kålrabbi & gemsallad
Yuzu marinated scallop, tomato broth, kohlrabi & gem salad
Varmrätt
Ankbröst, tryffelsky, rotselleri, spetskål,
riven mousse på anklever & hasselnötter
Duck breast, truffle sauce, celeriac, pointed cabbage,
grated duck liver mousse & hazelnuts
Dessert
”Mille feuille” Jordärtskocksglass, chokladflarn, kola, miso,
marcona mandel & sesam
”Mille feuille” Jerusalem artichoke ice cream, chocolate flan, caramel, miso, marcona almonds & sesame
645kr (Boende 595kr)
Vinpaket tre rätter 445 kr
Trerättersmeny Januari
Tisdag, Torsdag, Lördag
Förrätt
Tartar på viltkött, gravat & rökt andbröst & ankhollandaise
Tartar of venison, cured and smoked duck breast & duck hollandaise
Varmrätt
Skrei torsk, veloute, broccoli, fondant på kålrot & grillad purjolöksolja
Skrei Cod, veloute, broccoli, fondant on turnip and grilled leek oil
Dessert
Mandelkaka, rödbeta, svartvinbär & boveteglass
Almond cake, beetroot, blackcurrant & buckwheat ice cream
645kr (Boende 595kr)
Vinpaket tre rätter 445 kr
NYÅRSMENY
Mingel i salongen innan middagen
Selektion av ostar, marmelader & knäcke
Selection of cheeses, marmalades & crisps
Trerätters middag uppe i matsalen
Förrätt
Hummer tartar, tartelette, picklade grönsaker, gös,
grillad gurka, smörad svensk dashi
Lobster tartare, tartelette, pickled vegetables, pike perch,
grilled cucumber, buttered Swedish dashi
Domaine des Grandes Perriéres Sancerre
Varmrätt
Ankbröst, tryffelsky med anklever, ankkrokett, rotselleri pure med svartvitlök, kålrabbiblommor
Duck breast, truffle sauce with duck liver, duck croquette, celeriac puree with black and white onion, kohlrabi flowers
Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir
Dessert
Champagnebavaroise, champagne curd, boveteflarn, rostad vitchokladglass
Champagne Bavaroise, champagne curd, buckwheat flarn, roasted white chocolate ice cream
Moulin Touchais 2004
Vinpaket tre rätter 545 kr
Vickning i salongen
Mini råbiff i sked, tryffel, riven gruyere
Västerbottenroyale, stenbitsrom, citron smetana
Bakad rödbeta, chevré kräm, kanderad valnöt
Mini raw steak in spoon, truffle, grated gruyere
Västerbotten Royale, sterlet roe, lemon smetana
Baked beetroot, chevre cream, candied walnut
RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Måndag – Lördag
Sittningar kl. 17:30-20:00
Julbordet 2025 serveras:
onsdag – lördag mellan 26/11 – 20/12
samt söndagarna 7/12 och 14/12
Sittning 17:30 eller 19:30
Söndagar 14.00
BARENS ÖPPETTIDER
Måndag- Lördag
11.00-23.30
Därefter stänger slottet för natten.
Variationer i öppettiderna kan förekomma under lågsäsong och lugna kvällar.
BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se
Erbjudanden
Alla hjärtansdag
14 februari firar vi kärleken! Bjud med någon du tycker om på en romantisk getaway.
Tränings- och yogahelg
25-26 April - Välkommen att hänga med på en skön må bra-helg på Rosersbergs slottshotell.
Nyårsafton
Boka en nyårsafton att se fram emot! Ta med någon du tycker om och njut av god mat och ett lugnt och elegant nyårsfirande på ett kungligt slott.













