Menyer

Menyer på Rosersbergs Slottshotell

Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.

Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter.  Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!

Sommarmeny 23/6-10/8

Förrätter

Råbiff på innanlår, svartvitlöksmajonnäs, jalapeno, blomkål, sesam

Steak tartare made from tenderloin, black garlic mayonnaise, jalapeno, cauliflower, sesame

½ 175 / hel 235

Bourgogne Côte d’Or Chardonnay

Alt.

Tomatsallad på tomat från Karinstorp, burrata, skum på thaibasilika & smörstekt brioche

Tomato salad with tomatoes from Karinstorp, burrata, foam of Thai basil & butter-fried brioche

150

Dopff au Moulin Riesling Cuvee

 

Varmrätter

Sotat kycklingbröst från munkar ljungby, smörad sky, variation på morot, hasselnötter från piemonte

Sautéed chicken breast from Munkar Ljungby, buttery sauce, variation on carrot, hazelnuts from Piedmont

275

Chateau La Guillaumette Bordeaux Merlot

Alt.

Grillad regnbåge, musselsås smaksatt med rökt sidfläsk, rostad blomkålspuré, libbsticka, chili & krispig potatis

Grilled rainbow trout, mussel sauce flavored with smoked bacon, roasted cauliflower puree, lovage, chili & crispy potatoes

265

Bourgogne Côte d`Or Pinot Noir

Alt.

Vita bönkroketter smaksatta med getost, variation på blomkål, gräslöksmajonnäs & krispig potatis

White bean croquettes flavored with goat cheese, a variation of cauliflower, chive mayonnaise & crispy potato

245

Parallèle 45 Blanc EKO Côtes-du-Rhône

 

Dessert

“Toscakaka” Mandelkaka, rabarberkompott, bavaroise smaksatt med gräddfil, mandel & salt kola

Toscakaka: Almond cake, rhubarb compote, bavarois flavored with sour cream, almond & salted caramel

135

Château Fontaine Sauternes

Alt.

“Pavlova” bakad maräng, glass smaksatt med hägg, lemoncurd & spansk körvel

”Pavlova” baked meringue, ice cream flavored with bird cherry, lemon curd & Spanish chervil

125

Muscat de Beaumes de Venise

 

Vinpaket tre rätter 425 kr

Vinpaket fem rätter 595 kr

Barnmeny

Förrätt

Melon & skinka

Melon & ham

55

Alt.

Ost toast med liten sallad

Cheese toast with a small salad

55

Varmrätt

Köttbullar, kokt potatis, gräddsås & lingon

Meatballs, boiled potatoes, cream sauce & lingonberries

85

Alt.

Pannkakor, grädde & sylt

Pancakes, cream & jam

65

 

Dessert

Kvällens hemgjorda glass & färska bär

Tonight’s homemade ice cream & fresh berries

55

Selektion av ost

Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel, Påverås gårdsmejeri blåmögel
Fikon & knäcke

155 kr

Peach-Latt Vin Doux Naturell EKO

155 kr

 

RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Onsdag – Lördag

17:30-21:00

BARENS ÖPPETTIDER
Onsdag- Lördag 11.00-23.30

BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

Erbjudanden

Tränings- och yogahelg

20 – 21 September - Välkommen att hänga med på en skön må bra-helg på Rosersbergs slottshotell.