Menyer på Rosersbergs Slottshotell
Vi är Svanen-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror och med stort fokus på matsvinn. Därav serverar vi en fast säsongsbaserad meny. Menyn är gällande med reservation för eventuella förändringar i leveranser som står utom vår kontroll. Vi byter meny med jämna mellanrum, för att kunna använda säsongens bästa råvaror. Titta gärna in på hemsidan närmare inpå er ankomst för att se vilken meny som gäller just då.
Är du vegetarian eller har någon allergi så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter. Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!
Sommarmeny 23/6-10/8
Förrätter
Råbiff på innanlår, svartvitlöksmajonnäs, jalapeno, blomkål, sesam
Steak tartare made from tenderloin, black garlic mayonnaise, jalapeno, cauliflower, sesame
½ 175 / hel 235
Bourgogne Côte d’Or Chardonnay
Alt.
Tomatsallad på tomat från Karinstorp, burrata, skum på thaibasilika & smörstekt brioche
Tomato salad with tomatoes from Karinstorp, burrata, foam of Thai basil & butter-fried brioche
150
Dopff au Moulin Riesling Cuvee
Varmrätter
Sotat kycklingbröst från munkar ljungby, smörad sky, variation på morot, hasselnötter från piemonte
Sautéed chicken breast from Munkar Ljungby, buttery sauce, variation on carrot, hazelnuts from Piedmont
275
Chateau La Guillaumette Bordeaux Merlot
Alt.
Grillad regnbåge, musselsås smaksatt med rökt sidfläsk, rostad blomkålspuré, libbsticka, chili & krispig potatis
Grilled rainbow trout, mussel sauce flavored with smoked bacon, roasted cauliflower puree, lovage, chili & crispy potatoes
265
Bourgogne Côte d`Or Pinot Noir
Alt.
Vita bönkroketter smaksatta med getost, variation på blomkål, gräslöksmajonnäs & krispig potatis
White bean croquettes flavored with goat cheese, a variation of cauliflower, chive mayonnaise & crispy potato
245
Parallèle 45 Blanc EKO Côtes-du-Rhône
Dessert
“Toscakaka” Mandelkaka, rabarberkompott, bavaroise smaksatt med gräddfil, mandel & salt kola
Toscakaka: Almond cake, rhubarb compote, bavarois flavored with sour cream, almond & salted caramel
135
Château Fontaine Sauternes
Alt.
“Pavlova” bakad maräng, glass smaksatt med hägg, lemoncurd & spansk körvel
”Pavlova” baked meringue, ice cream flavored with bird cherry, lemon curd & Spanish chervil
125
Muscat de Beaumes de Venise
Vinpaket tre rätter 425 kr
Vinpaket fem rätter 595 kr
Barnmeny
Förrätt
Melon & skinka
Melon & ham
55
Alt.
Ost toast med liten sallad
Cheese toast with a small salad
55
Varmrätt
Köttbullar, kokt potatis, gräddsås & lingon
Meatballs, boiled potatoes, cream sauce & lingonberries
85
Alt.
Pannkakor, grädde & sylt
Pancakes, cream & jam
65
Dessert
Kvällens hemgjorda glass & färska bär
Tonight’s homemade ice cream & fresh berries
55
Selektion av ost
Almnäs bruk Tegel hårdost, Jurs mejeri Brie vitmögel, Påverås gårdsmejeri blåmögel
Fikon & knäcke
155 kr
Peach-Latt Vin Doux Naturell EKO
155 kr
RESTAURANGENS ÖPPETTIDER
Onsdag – Lördag
17:30-21:00
BARENS ÖPPETTIDER
Onsdag- Lördag 11.00-23.30
BORD BEHÖVER FÖRBOKAS!
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se
Erbjudanden

Tränings- och yogahelg
20 – 21 September - Välkommen att hänga med på en skön må bra-helg på Rosersbergs slottshotell.