Weekendmeny

Weekendmeny på Rosersbergs Slottshotell

Weekend meny t.o.m september
495 kr per person

(ingår i weekendpaket)

*

Vi är KRAV-märkta och arbetar med ekologiska, närproducerade råvaror. Vi har stort fokus på matsvinn och serverar därför en fast säsongsbaserad 3-rätters meny.

 

FREDAG

Förrätt

Rökt röding – Picklad röd steklök – Rödbetskräm

Varmrätt

Lamm – lammwallenbergare – auberginkräm – färsk vitlök – kronärtskocka – semitorkad tomat

(Äter du inte kött så har vi ett fiskalternativ som kan förbeställas)

Dessert

Vit persikosorbet – vit persika – yoghurtkräm – sockerflarn

 

*

LÖRDAG

Förrätt

Tartar på Hällestadsvamp – Soyamajonnäs – soltorkade lingon – granskottspulver – Picklade kantareller – kavring

Varmrätt

Piggvar – palsternackspuré – betor – sotad purjolök – beurre blanc

Dessert

Grön äppelsorbet på Granny Smith – skånsk äppelkaka – röd äppelkräm – karamellpudding

 

Är du vegetarian eller i behov av specialkost så ber vi dig att meddela detta senast 2 dagar innan ankomst så anpassar vi självklart din mat därefter. Reser du med barn så kan vi erbjuda en barnmeny.  Ju mer info vi har på förhand, desto bättre kan vi göra din upplevelse!

*

RESTAURANGENS ÖPPETTIDER:
Måndag till lördag två sittningar kl. 18.00 och 20.00
Baren är öppen måndag-lördag 11.00-00.00

VILL DU BOKA BORD?
Ring: +46 (0) 8 122 020 00
eller
Maila: welcome@rosersbergsslott.se

Eleganta festlokaler på

ett kungligt slott

KRAV-märkt restaurang

Vårt kök är KRAV-märkt enligt nivå 1.

“Vi vill bygga en hållbar verksamhet och då krävs det att vi tar ett bredare perspektiv, både inom och utom hotellets väggar. Vi tror att gästerna kommer uppskatta certifieringen då KRAV är ett starkt varumärke både nationellt och internationellt och ett varumärke som borgar för hög kvalitet samtidigt som det värnar om miljön och djurhållningen” säger vår hotelldirektör.

KRAV ger Rosersbergs Slottshotell en kontroll över de råvaror de använder, vilket ursprung råvarorna har och hur de har hanterats tidigare i processen. Något som gör att hotellets personal kan känna sig säkra på att det är bra mat som serveras.

“Vår kärlek till maten vill vi sprida till våra gäster och förståelsen för närproducerad bra mat. Vi har mycket gott samarbete med lokala mat-producenter” säger vår köksmästare.

Att satsa på KRAV-märkningen är viktigt för oss på Rosersbergs Slottshotell. Vi vill ta vårt ansvar för miljö- och klimatpåverkan och där är KRAV-certifieringen ett steg i rätt riktning.

Erbjudanden

Nyår på Rosersbergs Slottshotell

Fira nyår på ett kungligt slott Njut av ett lugnt och elegant nyår tillsammans med någon du tycker om. Rå om vandra och njut av god mat och dryck.

Skaldjursweekend

Slottsvistelse med skaldjursmiddag Checka in och känn lugnet skölja över er. Till middag serveras en härlig skaldjursplatå och champagnen är självklart på kylning!

Gourmet Getaway

God mat i kunglig miljö Checka in och starta eftermiddagen med ett glas bubbel i baren, på kvällen serveras en femrättersmeny.